A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

DIY - Wc illatosító spray

DIY - Wc illatosító spray

Te is szenvedsz, ha bemész egy éttermi wc-be és megcsap az illatosító(k) szaga? Én majd' meghalok! Itt egy természetes nem orrbántó alternatíva, illóolajokkal :)

Készíts magadnak hipp-hopp tér-illatosító sprayt!

Szükséged lesz gyógyszertári alkoholra, illóolajokra (szuper minőségű, bio, csak így lesz tényleg finom az illata) és egy kis tisztított vízre, (pl desztilált, de forrásvíz is jó) és egy spricnis üvegre. Ez patikában is kapható, ha nincs egy újrahasznosításra váró otthon.

Tegyél a spricnis üvegbe kb 30%-ig alkoholt. Ezután csepegtess bele illóolajokat, én citrusféléket használtam, mert azzal nagyot nem lehet tévedni. A citrom szuper szagtalanító és vírusölő hatású, és kb az összes többi citrusfélével jól összebarátkoztatható. Grapefruittal, limettával, bergamottal, naranccsal, és mandarinnal is ha édesre vágyunk :) De kísérletezhetünk fenyőfélékkel is, vagy kellemes lesz ha több narancsot és egy pici rózsát cseppentünk össze. 

Én 100ml-es üvegbe tettem 30ml alkoholt, és kb 50 csepp illóolajat. Ezután kicsit megkevergetem, és felengedem a vízzel, hogy majdnem tele legyen. És kész is. Egyszerű,ugye? :)