Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Elfogadom

Rosszul hangzik, mégis jó?

Eszter
Rosszul hangzik, mégis jó?

Összeszedtem néhány kozmetikai összetevőt, ami a neve alapján nem hangzik bíztatóan, de ártalmatlan, sőt, kifejezetten jó a bőrnek!

Te is mindig megnézed az összetevőket, amikor kozmetikumot vásárolsz? Büszke vagyok rád, ez a küldetésem 2013 óta!

Viszont nem könnyű kiigazodni a fura nevek listáján, mert vannak olyan komponensek, amik igencsak rosszul hangzanak, de egy ártalmatlan bőrbarát anyagot rejtenek csupán.

Az egyik ilyen a Magnesium Ascorbyl Phosphate. Ez bizony C vitamin, méghozzá a legstabilabb formában. Azaz nem bomlik le, mire odaér hozzád a piperepolcodra. Remek antioxidáns, gyulladáscsökkentő anyag, a bőr nagyon szereti :)

A többiek:

Sodium PCA: A bőrben természetesen is megtalálható anyag, és azért teszik/tesszük kozmetikumokba, mert segít a bőrben megtartani a vizet. Ezt minden bőrtípus szereti általában.

Xantan: Arra való, hogy a vizet géllé alakítsa. Bőrbarát, ártalmatlan anyag, az élelmiszeripar is használja. 

Sodium hyaluronate: Ezt talán ismered is, ez más néven a hialuronsav. Erről már biztos mindent tudsz, de azért átismételjük: A méretének sokszorosát képes vízből megkötni a bőrben, azaz intenzíven hidratál, feltölti a ráncokat. A szervezet is termeli, csak idővel fogy a bőrből, ezért érdemes pótolni.

Squalene: Olivaolajból kinyert természetes anyag, könnyű, olajos, és segít, hogy finom érzés legyen a krémet a bőrbe dolgozni. 

Lecithin: Bőrápoló hatású természetes emulgálószer, véleményem szerint a legtermészetesebb ami lehetséges. Finom puha bőrt eredményez. Vagy a napraforgó, vagy a szója gyártása során különítik el, így utóbbi esetbe érdemes figyelni, hogy NON GMO legyen. (Az Eszterkrémekben természetesen nonGMO-t használunk)

Tocopherol: Ez pedig az E vitamin :) Több más alakja is van, de ebben a formában szívódik fel legjobban a bőrbe. Remek antioxidáns, segít mindenfajta gyulladásos folyamatot megelőzni a bőrben.

Még rengeteg féle anyag van, ami a furanevű, de ártalmatlan csoportba sorolható. Ha valamelyikről szeretnél tudni, hogy micsoda, kérdezz rá a zárt Eszterkrém VIP Facebook csoportban! 

Minden sorát szeretettel írta: Eszter