Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Elfogadom

Megvettem, és nem jó!

Eszter
Megvettem, és nem jó!
Mit tegyél, ha nem vált be egy kozmetikum? 3 ötlet, hátha menthető a helyzet!

Velem is előfordul néha (korábban gyakran), hogy vettem egy ígéretes krémet, szérumot, arctisztítót, és egyáltalán nem volt jó az én bőrömre, vagy semmi hatását nem éreztem a használatának. Mondanom sem kell, hogy fontos az önismeret, azaz a bőrünk ismerete, hogy általában mit szeret, mit nem, de még így is könnyen lukra lehet futni, például egy rossz termékleírás miatt.

Mondom is, hogy mit lehet tenni: 

1. Biztos vagy benne, hogy elég időt adtál neki?

Ez például szérumoknál, vagy speciális arckrémeknél fontos kérdés. A legtöbb esetben szükséges 2-3 hét rendszeres használat ahhoz, hogy ténylegesen látszon a hatása. Azaz például a pigmentfoltok elkezdjenek halványodni. (ehhez konkrétan inkább 4 hét kell)

A hosszútávú hatásért cserébe, érdemes türelmesnek lenni, mert ami gyorsan, látványosan hat, az ugyanolyan gyorsan el is múlik! Például a nagymolekulájú (HMW) hialuronsavval készült krémek. Felkened, látványos, hidratált, kisimult, viszont 12-24 óra múlva elillan a hatása. Nem állítom, hogy ez a hatás "rossz", mert jó érzés látni az azonnali fiatalító hatását. Viszont, hogy hosszabb távon, mélyebben beépüljön a bőrbe, kismolekulájú (LMW) hialuronsav rendszeres használata szükséges. (megfelelő más anyagokkal együtt)

Megfelelő helyre illesztetted be a napi rutinba?

Nagyon egyszerű példát mondok, a könnyű megjegyezhetőség kedvéért: Minden nap bekened az irritált száraz kezeidet speciálisan erre a problémára készült Extra tápláló krémmel reggel, mosogatás előtt.

Ehhez nem kell hozzáfűznöm semmit, igaz? De, hogy egy komolyabb példát is mondjak, a vizes alapú szérumot, az olajos után használod. Így csak kis százaléka tud a vizes hatóanyagoknak felszívódni az olajjal védett bőrön. Ehhez hozzá szeretném még tenni, hogy az olajos szérumoknál elengedhetetlen, hogy nedves bőrre vigyük fel, és ehhez lehet vizes alapú szérumot is használni. Viszont például alapszabály, hogy a retinol tartalmú szérumot inkább ne használjuk együtt C vitaminossal.

A helyes sorrend a bőr megtisztítása és a tonizálás után: vizes szérum, arckrém, olajos szérum. Természetesen nem fontos mindegyiket használni, általában elég egy, esetleg kettő. Nyáron, melegben, párás időben jobban is esik egy vizes-géles szérum. Nem kíván a bőr már mást utána. Ellenben egy szeles téli napon jól esik a krémre még pár csepp olajos szérumot is tenni.

Illik a hatóanyag a bőrödhöz?

Vagy másképpen megfogalmazva: Tényleg erre van szükséged? Egy új készítmény kiválasztása előtt érdemes átgondolnod, és rangsorolnod, hogy melyik problémák a legégetőbbek jelenleg. Pl: Száraz, de gyulladt, vannak pigmentfoltok is, és még kis ráncocskákat is látok megjelenni...! jajj! 

Nézzük, mi a "legsúlyosabb"? Tél vége van, akkor elég nagy baj a kinti hideg miatt, hogy száraz. Ahhoz, hogy kevésbé legyen gyulladt, hozzájárul a megfelelő hidratáltság is. Az Eszterkrémek közül erre a problémára például találsz arckrémet: Arckrém száraz bőrállapotra, pigmentfolt halványító hatóanyaggal. Ez egyben hidratál is, és a ráncocskákat is feltölti. Egyébként a legtöbb bőrproblémára megtalálod a megfelelő kombinációt. Ha nem sikerül, segítek :)

De a lényeg, hogy rangsorolj, és először a legfontosabb problémát oldd meg. Egy valamire való krém, segíteni fog a többin is, legalább részben. Véleményem szerint nincs szükség sokféle kozmetikumra, soklépéses bőrápoló rutinokra, csak találd meg azt a néhány készítményt, hogy neked mi a legmegfelelőbb, és ez az évszakok váltakozásával, és az életkorod előrehaladtával "csiszolgasd" a megszokott folyamatokat. 

Minden sorát szeretettel írta:  

Eszter