A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Kényelmes esti bőrápoló rutin

Kényelmes esti bőrápoló rutin

Vannak napok amikor amikor estére már fogat mosni is alig van erőm, de van, amikor még bírom a gyűrődést, és rá is érek lefekvés előtt pepecselni kicsit a fürdőszobában. Az alábbi hosszabb rutint a kényelmes napokra szántam.

1. A letisztítást úgy kezdem, hogy bekenem az arcomat bőven olajos lemosóval, kicsit dörzsölgetem, hogy mindenhová jusson belőle. Ezután előveszek egy pici törölközőt, és jó meleg víz alátartom. Ha jól átázott, akkor kicsavarom és ráborítom az olajos arcomra. Megvárom amíg nagyjából kihűl, s finom mozdulatokkal áttörölgetem a felpuhult bőrt. Így minden szennyeződés, smink, távozik, csak puha, rugalmas tiszta bőr marad utána :)

2. Ezután fújok 2-3-at a virágvizes tonikból, és ráteszek pár csepp olajos szérumot. Kicsit kenegetem, hogy hamarabb felszívódjon.

3. Jöhet a szemránckrém, amíg a bőröm többi része élvezi a szérumot.

4. Még a tetejére, Éjjel tud a bőr megújulni!  - felkiáltással teszek egy kis AntAge krémet is, de a szokásos mennyiségnek alig a felét.

5. Elégedetten elbattyogok az ágyba, érezve, hogy reggel öröm lesz a tükörbe pillantani, és még villanyoltás előtt bekrémezem a kezem :)

Szakíts időt, bármilyen élethelyzetben is vagy, hogy tudj foglalkozni magaddal, szeretgetni kicsit/nagyon magadat. Mindenkinek, MINDENKINEK az a legjobb, ha te JÓL érzed a bőrödben magadat, mert akkor tudod a legjobbat adni a környezetednek is. 

Végezetül néhány tipp, hogy mit érdemes még esténként tenni lefekvés / elalvás előtt a bőrápoláson kívül, hogy pihentetően és nyugodtan tudjál aludni, és kisimultan ébredj.

1. Feküdj le kb azonos időben naponta

2. Gondold át, mi minden történt aznap

3. Dicsérd meg magadat valamiért

3. Tervezd meg a következő napot

4. Kapcsolj ki minden elektronos kütyüt a szobában, és tedd repülőgép üzemmódra a telefonodat.

5. Adj hálát az elmúlt napért, és / vagy meditálj!

Szép álmokat!

Minden sorát szeretettel írta, Eszter