A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Száraz bőröd van?

Száraz bőröd van?

Itt vannak a személyes tippjeim NEKED! A teljes bőrápoló rutin, tisztítástól, ápolásig részletesen, reggelre, estére, télre-nyárra!

Onnan tudod felismerni, hogy száraz, azaz zsír és vízhiányos a bőröd, hogy egy sima vizes arcmosás után is húzódik. Ha bekened, pillanatok alatt felszívódik a felszínéről a krém.

A leggyakrabban környezeti hatásra alakul ki ez az állapot, ezért a jó hír, hogy odafigyelő bőrápolással kezelhető a probléma. Az ápolásnak nem csak a kozmetikumok a részei, hanem az is, hogy pl nem célszerű túl meleg vízzel hosszan mosakodni, inkább rövidebben, aliglangyossal. Mindenképpen kerüld el a szappant, főleg arcra, és az erősen tisztító habzó lemosókat is, főleg ha valamilyen sulfate származék van benne. 

Az én javaslatom a letisztításra: 

Reggel - csak egy kis hűvös vizes arcöblítés, és néhány piccentésnyi virágvizes alkoholmentes hidratáló arctonik, vagy bio rózsa hidrolátum tökéletes erre a célra. Azért fontos a tisztítások után a tonizálás, mert egy jó tonik hidratálja is a bőrt, és a hidratált bőrbe sokkal mélyebben tudnak a hatóanyagok felszívódni. Ezután a bőrt késznek tekinthetjük az ápoló lépésre, amire véleményem szerint a legjobb egy könnyen felszívódó, és mélyen tápláló krém. Ha nem sminkelünk aznap, vagy általában nem szoktunk, akkor lehet pár csepp hidegen sajtolt olajjal is ápolni a bőrt, bár véleményem szerint az ADUÁSZ ha ezt a kettőt kombináljuk :) Azaz tonik, pár csepp olaj (még jobb, ha olajos szérum), aztán rá egy kevés krém. Ugyanis a krém segít még mélyebben, jobban felszívódni az olajos szérumot :) Véleményem szerint ezzel meg is vagyunk reggelre. Ha szeretjük extrán kényeztetni a bőrt, és/vagy szükségét érezzük, akkor még egy kevés speciális ápolást is bevethetünk a szemkörnyékre. Ezt a bőr hosszú távon különlegesen meghálálja.

Nézzük, hogyan tegyünk este - amikor el szeretnénk távolítani a szennyeződéseket, sminket a bőrről úgy, hogy meghagyjuk a védőrétegét amennyire lehetséges. Ha a legjobbat szeretnénk a bőrünknek, akkor használjunk arctisztító olajat. Ennek a használatát két variációban is megtalálhatod itt: Eszterkrém arctisztító olaj. Mindkettő tökéletesen megfelel a száraz bőr igényeinek.

Ezután a tonizálást nem célszerű elspórolni este sem, pár másodperc az egész. Szintén a hidratáló hatású, virágvizes tonik az ajánlott, és aztán jöhetnek az olajos ápolók a nedves bőrre! Nem szükséges, hogy tocsogjon a bőr, de azért ne fukarkodjunk vele :) Nyáron kevesebb is elég, de télen, főleg ha jól fütyül a hideg szél odakinn, általában jól esik a több.

Ha szeretnénk extra kényeztetést adni a bőrünknek, akkor olajmentes, hialuronsavas hidratáló gélt is tehetünk az olajos ápoló alá, akár a tonik helyett, vagy mellette is. Ez abban az esetben különösen jó, ha már néhány mimikai ránc is megjelent. Ezeket hamar feltölti a gél az olajjal kombinálva.

A húszas évek végétől én ajánlani szoktam, hogy esténként célszerű a szemkörnyék bőrére kifejlesztett krémet is használni. Ezzel az ápoló rutinnal, garantáltan legjobb formában tud maradni a bőr hosszú-hosszú éveken át. Az idő múlásának a jelei a lehető legkésőbb fognak megjelenni rajra.

Minden sorát szeretettel írta: Eszter

Ha kérdésed vagy észrevételed van, írj az eszter.bardos@eszterkrem.hu címre.