Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Olajmentes ránctalanítás

Olajmentes ránctalanítás

Olajos a bőröd, viszont ránctalanítani is kellene? Mondom hogyan csináld jól! :)

Alapvetően a kor előrehaladtával, a bőr egyre szárazabbá válik. De mi van, ha egy olajos bőrállapottól indultunk el? 

Arra gondolok, amikor jellemzőek a tág pórusok, a fénylő bőr, például ami délutánra "fénylik" át a sminken. Sajnos ennél a típusnál gyakrabban alakulhatnak ki pattanások, mitesszerek, viszont abból a szempontból irtó szerencsés aki ilyen fajta bőrrel van megáldva, hogy az öregedési folyamatok sokkal később látszanak meg rajta. És mint minden bőrállapot, a jól megválogatott készítményekkel gyönyörűen rendben tartható. :) Mutatom is, hogy hogyan!

A tisztítás egy extra fontos kérdés, amire az olajmentes, vízzel habosodó lemosó a legjobb véleményem szerint. A tisztítás extra fontos lépése a tonizálás. Én semmilyen esetben sem ajánlom az alkoholos, szárító tonikokat, mert hosszútávon többet árt, mint használ. A gyulladáscsökkentő gyógynövény kivonatok viszont igazi gyógyír szokott lenni a bőrnek, és ha némi hámlasztó hatása is van, akkor az egy álomtonik lesz a bőrnek :)

És ekkor jön az igazán sarkalatos kérdés: Az ápolás.

Sokáig tökéletesen elég egy extra könnyű krém, vagy valamilyen géles készítmény. Ebből sok félét lehet találni, viszont amikor már némi extra figyelemre, azaz például ránctalanításra lenne szükség, akkor nehezebb megfelelőt találni. Sajnos nem lesznek jók az általában ajánlott tápláló, ránctalanító készítmények, mert ezek túl olajosak, és elnehezítik a bőrt, esetleg újabb gyulladásokat, pattanásokat okoznak.

Ami szerintem tökéletes lehet, azok a vizes alapú szérumok. Olyat érdemes keresni, amiben jó sok hatóanyag van, például hialuronsav, C vitamin, niacinamid, növényi kivonatok, aloe vera... Ezek mind vízben oldhatóak, és csodaszép hatást lehet elérni a rendszeres használatukkal. Ha szükséges, még lehet krémezni is, de már biztos lehetsz benne, hogy a ránctalanító hatás: pipa! 

Minden sorát szeretettel írta: Eszter