A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Miből készül a natúrkozmetikum?

Miből készül a natúrkozmetikum?

Érdemes megvenni az argánolajos tusfürdőt?

Most megtudhatod, és még sok mást is arról, mi kerül a krémbe, és miért?

Véleményem szerint egy jó krém hidegen sajtolt olajokból, tisztított vízből, virágvízből, növényi vajakból áll, és a "segédanyagok" amik pl összetartják az olajat a vízzel természetes eredetűek. Az illatát BIO illóolaj adja, mert miért lenne jobb bármilyen illatanyag, mint a növény szíve, lelke, azaz az illóolaj. (nyilván szakszerűen használva, hiszen nagy töménységű anyagok) Ezen kívül kerülhet bele gyógynövénykivonat, és egyéb természetes hatóanyagok, mint például a zöldtea kivonata, hogy növeljék a hatásosságát, és még szebbé tegyék a bőrödet :)

Aztán vannak olyan kozmetikumok, amik nem KRÉMEK, hanem pl szérumok. Itt még jobb lehetőség van, hogy teljesen "tiszta", azaz adalékmentes legyen, mert csupán magas hatóanyagtartalmú olajokból csodálatos fiatalító elixírt lehet keverni. Ha érzékeny a bőröd, akkor érdemes megkeresned, hogy milyen olajokkal tudod ápolni, és egy megfelelő virágvizet is találni hozzá, így tökéletesen adalékmentesen tudod megadni azt, amire szüksége van.

És vannak a tisztálkodáshoz használt lemosható "cuccok": ebben az esetben én úgy gondolom, hogy nem érdemes a nagyágyút elsütni, hiszen csak néhány pillanatig érintkeznek a bőrrel. Tehát az argán olajos tusfürdőnek pl nem látom sok értelmét. (Általában egyébként is inkább csak 1-2% argánolajat mutatnak meg a készítménynek, aminek amúgy sem lehetne túl nagy hatása) Szóval, ha már argán olaj, akkor sokkal jobb fürdés után pár cseppet elkenegetni a bőrön :)

A természetes anyagok használatából következik, hogy a légmentes csomagolás ellenére is idővel változhat kissé az illatuk, a színük, és/vagy az állaguk a szavatossági idő során, mivel a természet változik. A jótékony aromaterápiás illóolajok illata idővel kicsit "halványul", és/vagy változhat. A friss krém illata sokkal intenzívebb, mint a néhány hónapos társaié.

Előfordulhat, hogy valamelyik hidegen sajtolt olaj illatosabb, vagy növényi vaj szilárdabb, esetleg egy másik alkotóelem miatt a krém folyékonyabb, mint korábban. Egy rózsaszüret alkalmával például lehet intenzívebb, vagy különlegesebb illatjegyeket kapni az illóolajban. Ettől az illóolaj, és végeredményben a krém hatása nem változik, de az orrunk jelezheti, hogy valami változik. A természetes kozmetikumok, főleg a krémek esetében vegyük sokkal komolyabban a szavatossági időt, és azt, hogy felbontás után 3 hónapon belül használjuk el.

Akkor van okunk az aggodalomra, ha avas, kellemetlen szagot érzünk. Ilyen esetben semmiképpen ne használjuk a kozmetikumot! (nem, még lábra sem) ;) 

Remélem még közelebb érzed magadat a természetes krémekhez, és ezáltal az anyatermészethez is!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter