A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

LEVEGŐŐŐŐT...!

Eszter
LEVEGŐŐŐŐT...!

Az arctisztítás egy kevésbé gyakori formája, a peeling, vagy magyarul bőrradír.  enlightenedMilyen gyakran érdemes alkalmazni? enlightenedMilyen fajtái léteznek? enlightenedHogyan profitál a bőrünk utána? Minden kérdésedre választ kapsz! :)

Röviden: Az arcradírozás során megszabadítjuk a bőrt az elhalt hámsejtektől, javul a vérkeringés, és felkészítjük az ápoló kozmetikumok hatóanyagainak befogadására is.

Részletesebben: Ha szeretnéd megelőzni, hogy a bőröd fáradtnak és fakónak tűnjön, ha szeretnéd segíteni a hatóanyagok felszívódását, hogy minél mélyebb rétegben tudjanak hasznosulni a bőrben, akkor a bőrradírt neked találták ki :) A napi tisztálkodással is sokat tehetsz, de e mellett néha szüksége van a bőrödnek egy kis extra segítségre. Erre tökéletes megoldás ha heti 2-3 alkalommal kíméletesen átdörzsölöd a bőrödet. A művelet puhává, ragyogóvá és selymessé varázsolja az arcbőröd. :)

Léteznek fizikai és kémiai hámlasztók is. A fizikaiak krém, gél, esetleg olajos közegben, különféle szemcsékkel dolgoznak. Ezek a szemcsék jó esetben nem műanyagok (a jól ismert, és környezetkárosító mikroműanyagok), hanem valamilyen természetes anyagú, és egyúttal bőrbarátok is, azaz kíméletesek. Ilyen lehet például a só, vagy a kíméletesebb cukor. A koffein tartalmú, serkentő darált kávé, vagy akár az extra kíméletes zabpehely. Ami a legszélesebb körben használható, kíméletes, bőr-és környezetbarát, az a jojobagyöngy. Ez tulajdonképpen egy jojoba olajból nyert viasz, és azt már korábban is írtam, hogy a jojoba olaj szerkezete hasonlít leginkább az emberi bőrhöz, így remekül tud hasznosulni. Ezeknek a viaszgyöngyöknek kerek és viszonylag puha szemcséi vannak, így az érzékeny bőr is szereti.

A peeling másik formája a kémiai hámlaszók, amikor különböző savakkal oldjuk fel a hámréteget. Ezekből rengeteg féle van, kíméletesebb otthoni használatra, vagy kozmetikusok által alkalmazott mélyebb eljárás, és bőrgyógyászok által alkalmazható is. Én évente egyszer el szoktam menni kozmetikushoz, hogy végezzen egy igazán mélyreható hámlasztást. Ezt mindig az árnyékos időszakban, azaz októbertől márciusig érdemes tenni, mert a bőr érzékennyé válik tőle, főleg a napfényre. Azért szeretem ezt az éves rituálét, mert halványodnak a pigmentfoltok, kisimulnak a ráncok, és az egész bőr szerkezete megújul. Ezt napi szinten én télen-nyáron a Kevert bőrállapotra való tonikkal egészítem ki, mert az kicsit otthoni hámlasztóként funkcionál. 

Itt az ideje, hogy megújítsd a bőrödet!

Nedves ujjaiddal vigyél fel közepes mennyiségű arcradír krémet és körkörös mozdulatokkal gyengéden oszlasd el arcodon, elkerülve a szem környékét, majd alaposan öblítsd le. Használd hetente 2-3 alkalommal bőröd felfrissüléséért.