Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Krémezési trükkök - LIFE HACKS

Eszter
Krémezési trükkök - LIFE HACKS
Sok helyen sok mindent tanultam / láttam / tapasztaltam / olvastam már a kozmetikumokról, bőrápolásról. Megosztok néhány tippet, ami nekem megkönnyíti az életemet, és pl alaposabbá teszi a hatóanyagok felszívódását, hasznosulását a bőrben.

Mivel ezer éve szenvedélyesen szeretem a kozmetikumokat, és ráadásul még ezzel is foglalkozom, és sok helyen sok mindent tanultam / láttam / tapasztaltam / olvastam stb... , gondoltam megosztok 1-2 tippet, ami nekem megkönnyíti az életemet, és pl alaposabbá teszi a hatóanyagok felszívódását, hasznosulását a bőrben.

1. Olajat vizes bőrre 

Ez talán már nem új neked, főleg ha egy ideje követed "tevékenységünket", mert számtalanszor leírtuk már. DE vannak itt még apró trükkök!

Ha nem sima vizet használsz, hanem virágvizet, az már jobb, pl a Normál-száraz bőrre való arctonikot, ami 3 növényi víz keveréke. A virágvizek az illóolaj készítése során "melléktermékként" keletkeznek, és az illóolajok számtalan hatóanyagát tartalmazzák, sokkal finomabb, enyhébb formában. Ezt kár lenne kihagyni! 

És egy vizes alapú arcszérummal is el lehet érni a nedves bőrállapotot. Ilyen pl a Hialuron hydra booster, vagy a C vitamin szérum is. Ezt úgy célszerű használni, hogy a tenyeredbe teszel egy adagot (egy nagy borsónyit kb) és ráteszel 4-5 csepp olajat, és így együtt masszírozod bele a tiszta arcbőrödbe.

A lényeg annyi, hogy a mikroszkópikus olajcseppecskék könnyedén becsusszanjanak a bőr rétegeibe a víz segítségével. (mert magukban ezt nem tudnák megcsinálni)

2. Krém könnyítése, nehezítése 

No ezt úgy értem, hogy ha van egy alapvetően jó arckrémed, de pont nem illeszkedik tökéletesen a bőrállapotodhoz, nehezen szívódik fel, soknak érzed a bőrödön, akkor tudod könnyíteni az állagát egy kis vízzel, vagy virágvízzel. Célszerű olyat használni amit eleve tartalmaz a krém.

Ha pedig kevéssé érzed táplálónak, néhány csepp hidegen sajtolt olajjal, vagy olajos szérummal tudod tökéletessé tenni a bőröd számára. (pl Feszesítő szérum, vagy éjszakára Anti Age olajgél

3. Arctisztítás olajjal 

Ettől tényleg tiszta lesz?! - bennem ez a kérdés vetődött fel, amikor az olajos arctisztításról olvastam. Aztán meg kellett győződnöm, hogy bizony, tényleg. Azért, mert az olaj, fellazítja a bőr felső rétegét, keveredik a felszíni emulzióval amibe a nap folyamán szennyeződések, smink stb került, és utána ahogy az olajat eltávolítjuk, jön vele minden olyan is, ami már nem kell.

És itt egy fontos kérdés, hogy mivel távolítjuk el: én a vattakorongos törölgetésnél ezerszer jobbnak tartom, hogy egy vizes törölközővel tegyük ezt. A legjobb, ha beszerzünk néhány picikét, kifejezetten erre a célra. Ezt betesszük a melegvíz alá, és amikor jól elázott, és meleg, kifacsarva rá lehet tenni az olajos bőrre. Finom törölgetés után látni fogod, hogy csak a makulátlan tiszta bőröd maradt alatta, minden más a törölközőn landolt. Ami még óriási előny, hogy ha nincs is más kéznél, egy kis olajat csak találunk otthon :) ...vagy vendégségben, vagy utazáskor :) Használható bármilyen hidegen sajtolt olaj, bár nyilván a legjobb ami kifejezetten erre a célra készül.

Te mit próbálsz ki a fentiekből? ;)

Minden sorát szeretettel írta: Eszter