Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Krémezési kisokos

Eszter
Krémezési kisokos

Felmerült már benned, hogy mi a kozmetikumok helyes felvitelének a sorrendje? Azaz, hogyan tudnak a hatóanyagok a legjobban hasznosulni, és hogyan lesz a bőrérzeted a legjobb? Ha már felmerült, de nem kaptál választ, akkor most megkapod! :)

Alapvetően a bőrápolásnak reggel és este is 3 lépése van. Tisztítás, tonizálás, ápolás. Az első két lépéssel nem szokott extra sok probléma lenni, a bőrtípushoz meg lehet találni a tökéletes arctisztítókat, sminklemosókat, és a tonikok is elég egyértelműen kiválaszthatóak.

A zavar az ápolásnál kezdődik, mert nappal van a fényvédő, ami jó lenne, ha lenne :) De kérdés, hogy kell/lehet e előtte valamilyen szérumot is használni? És mi legyen akkor a krémmel, azaz a legalapvetőbb ápolással? Aztán este még bonyolódik a helyzet, mert a millió féle divatos szérumból jó lenne valamit használni... És akkor egyszer csak megjelenik még a szemránckrém is!

Próbálok egyszerű irányokat mutatni, hogy meg tudd találni számodra a legegyszerűbb, és leginkább hatékony ápoló rutint. Az alapszabály, hogy a könnyebb textúrákat vigyük fel előbb. Azaz: 1. vizes alapú cuccok - 2. krémek - 3. olajos ápolók.

Sok problémát meg tudnak oldani a CC krémek. Gyorsítják a reggeli készülődést, és nem kell töprengeni, hogy akkor krémezés, vagy fényvédő, és beszívódott e már eléggé? Egy megfelelő CC krém mellett csak egy jó szemránckrémre lehet szükség.

Az esti készülődés megmentői (szerintem) az olajos szérumok. Azért tekintem őket megmentőknek, mert használatuk mellett nincs szűkség általában krémre, maximum egy kellemes vizes alapú szérumra alá. És emellett is érdemes a szemránckrémet bevetni.

Az én 3 kedvenc esti rutinom ez:

1. Hialuron hydra booster

2. Feszesítő szérum

3. Hialuron szemápoló krém

1. Hialuron hydra booster

2. Anti Age olajgél retinollal

3. Anti Age szemránckrém

1. C vitamin szérum 

2. Anti Age arckrém

3. Anti Age szemránckrém

 

 

 

 

Kellemes ápolást, és csodaszép friss bőrt kívánok neked!

Szeretettel, Eszter