Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Kézápoló házi TIPP

Kézápoló házi TIPP

Tegnap egy kedves hölgy hozott nekem kovászt kenyérsütéshez, és a kezei drámaian festettek. Olvasd el hogyan javult egyetlen éjszaka alatt rengeteget a bőrállapota!

A gyermekei miatt rengeteget takarít, mossa a kezeit napközben, és rettenetesen kiszáradt a bőre ettől. Azt javasoltam neki, hogy este, lefekvés előtt tegyen a tenyerébe egy ki kanál sót, öntsön hozzá egy kis hidegen sajtolt olajat, pl olívát, de ha túl zsírosnak érezzük napraforgó vagy szezám is tökéletes. Ezután finoman (!!!) dörzsölgesse egy picit, és utána öblítse le vízzel, és jöhet a pihentető alvás :) Reggel felhívott, hogy olyan, mintha kicserélték volna a kezét, gyönyörűen rendbe jött reggelre :) 

Óriási boldogsággal töltött el, hogy ezt hallottam, ezért gondoltam, hogy megosztom veled is ezt az egyszerű tippet. Használd minden alkalommal, amikor szükségesnek érzed!

Van egy olyan variációja is ennek a radírnak, ami talán kényelmesebb, hogy egy kis tégelyben előre elkészítesz több adagot. Ennek az az előnye, hogy többféle olajat is tehetsz hozzá, és némi illóolajjal is meg tudod spékelni :) A képeken én szezám olajat, és egy pici homoktövis olajat használtam, és édesnarancs és bergamott illóolajat, 2-2 cseppet. A citrusfélék illóolajánál vigyázni kell, hogy ne menjünk a használatuk után már napra, mert fényérzékenységet okoznak, és pigmentálódhat a bőrünk. Ezért ha te is ezt a két napsugaras boldogságillatot használod, akkor ügyelj, hogy csak éjszakára használd! 

Egyébként remek kombináció még a citromfű (lemongrass) citrommal, vagy egy jó édes kombináció: a benzoe mandarinnal. De akár használhatunk pár csepp levendulát is magában, mert este remekül segít ellazulni, megpihenni.

Ezután ha a kézmosó mellett tartod, biztosan eszedbe fog jutni este, ennek a párperces műveletnek a végrehajtása, és a kezeid puhák és ápoltak maradnak az extra igénybevétel ellenére is.

Szóval kézápolásra fel! Oszd meg a cikket ha tetszett, hogy minél többünknek segítsen!