A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Kamaszok bőrápolása

Kamaszok bőrápolása

Mélyen érintve vagyok én is a témában egy 11 és egy 14 éves nagylány anyukájaként, és azt szeretném megosztani, hogyan alakítottam ki náluk a megfelelő rutinokat.

Nem újdonság, hogy 11 éves kor körül beindul a nemi hormonok háborúja. Ez zsírosabb bőrállapotot idéz elő, ami pattanások, és egyéb bőrhibák formájában szokott megjelenni az arcon, háton, mellkason. (vagymégkitudjahol) Persze ez nincs mindenkinél így, és vannak szerencsések, akik jó géneket örököltek, és nagyjából megússzák "ép bőrrel" a teenager kort. Egyébként a bőr kissé meg is vastagszik, és érzékenyebbé válik (gyengül a védekezőképessége), talán így még inkább érthető, mi minden okozza a problémákat.

Mélyen érintve vagyok én is a témában egy 11 és egy 14 éves nagylány anyukájaként, és azt szeretném megosztani, hogyan alakítottam ki náluk a megfelelő rutinokat, és azoknak is szeretnék tanácsot adni, akik a kevésbé szerencsés csapatba tartoznak. Először is szögezzük le, hogy napi 2-3 perces gondos rutinnal nagyon szépen karbantartható a legtöbb bőrállapot, és megelőzhető egy sor későbbi probléma. Másodszor azt is szögezzük le, hogy ne szárítsuk a bőrt, mert korral úgyis csak száradni fog.

Lássuk a tapasztalatokat: Az első kozmetikum amire igény merült fel, az a dezodor volt. Bátran adtam a kezükbe az aluminium sóktól mentes citromfüves deot, de kértem, hogy csak picikét használjon, és nem kell minden nap, csak néha, ha szükséges. A második, amikor pattanások kezdtek megjelenni, a Normál-kevert bőrre való arctonik volt, és kezdetben ajánlásomra esténként egy vattakoronggal áttörölte az arcát. Ez igazán látványos eredményeket hozott! Amikor húzósabb időszak volt, akkor néha reggel-este használta a tonikot. Aztán volt egy pont, amikor ez kevésnek bizonyult, és ekkor elővettük az Arctisztító gélt, és esténként nem csak sima vízzel, hanem pár csepp felhabosított géllel mosakodott. (aztán jött a tonik)

Nálunk még nem volt szükség ennél többre, de vannak még ötleteim :) Helyi kezelésként gyulladt foltokra bio teafa és levendula illóolajad adnék, 1-1 cseppet egyenesen a bőrre. Ezen kívül heti egy kíméletes bőrradírozás szintén jótékony hatású lehet. Ha arckrémre van szükség, akkor mindenképpen gyulladáscsökkentő hatóanyagot tennék bele.

Így teljes a kép: TISZTÍTÁS (gél) + KIEGYENSÚLYOZÁS (tonik) + GYULLADÁSCSÖKKENTÉS (minden együtt+krém)

Szép sima kamaszbőrt kívánok minden érintettnek!