A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Hogyan válts hagyományosról natúrkozmetikumra

Hogyan válts hagyományosról natúrkozmetikumra

Lépésről lépésre szeretném bemutatni, hogyan állj át természetes kozmetikumokra. Mehet? Akkor 3.....2..... 1..... GO!

Én azt javaslom, hogy először a naponta (akár többször) használatos dolgokat cseréld le, például az ajakbalzsamot, arckrémet, tusfürdőt, vagy dezodort. Bármit, amit sokat használsz. Amit még előre vennék a lecserélési sorban az a gyerekeknek, babáknak szánt kozmetikumok, nyilvánvaló okokból :)

Általában a natúr cuccok drágábbak a hagyományosnál, így azt ajánlom hogy ne egyszerre ess neki a cserének, hanem fokozatosan. Ami elfogy otthonról, ahelyett már natúr változatot vegyél. Ilyenkor elsődlegesen ne a csábító csomagolást, vagy a márkanevet nézd meg, hanem összetételt, és az összetevők sorrendjét. Itt kiderül, hogy mi is van a csomagolás mögött. 

Előfordulhat allergia gyógynövényekre is, így érdemes az első használat előtt egy bőrpróbát elvégezni. Ez igazán egyszerű, csak egy picit kenj a könyökhajlatodba, és ha egy nap múlva sem történt semmi reakció, akkor használd bátran.

Jó ha tudod, hogy a jó minőségű hatóanyagdús natúr kozmetikumokból sokkal kisebb mennyiség is elég, mint a szintetikus kispajtásokból. Így könnyen kiderülhet, hogy a pillanatnyilag drágábbnak tűnő krém inkább olcsóbb volt. :) Korábban "labellofüggő" voltam. Ha nem kentem be huszonötször a számat egy nap, akkor egyszer sem. Amióta natúrra váltottam, napi 1-2szer kenem be, és ha elfelejtem magammal vinni, akkor sincsen teljes tragédia. Aki szintén műveli/művelte ezt, érti, hogy miről beszélek.

A feladós pillanatokra, hogy NE add fel!

1. Ha nem habzik úgy, mint megszoktad az azért van, mert nincs benne a szárító, káros SLS. Ami tehetsz: barátkozz meg a kevesebb habbal, mert ugyanolyan jól tisztít, vagy keress natúr, de jól habzó változatot, mert ilyen is van ám!

2. Ha más az állaga, mint amit megszoktál pl ajakbalzsamok, dezodorok, olajos balzsamok esetében, mert ezekben sok természetes növényi vaj van, amik olvadnak, meglágyulnak a melegben, és keményebbek lesznek a hidegben. Ha ezt tapasztalod, ne hűtőbe tedd, mert túl kemény lesz, hanem keress egy hűvös helyet nekik a lakásban.

3. Ha szokatlan az illata az teljesen normális, mert a natúr illatok kevésbé intenzívek, és kevésbé tartósan maradnak meg a bőrödön. Lehet, hogy elsőre fura az illat, de adj neki esélyt, hátha megszereted.

4. A dezodor, a legproblémásabb cucc. Számomra már megszokott, hogy nem gátolom meg a testem működését, pl az izzadást sem. Ez fontos méregtelenítő funkció. Azonban ha eddig aluminiumsós, izzadásgátló dezodort használtál biztosan szokatlan lesz, hogy most izzadsz. Teljesen normális, ha egy ideig az átlagosnál többet, és előfordulhat, hogy kellemetlen színe is lesz. Ez hamar elmúlik, és be fog állni az egyensúly. Tarts ki! Ami hónapokon, éveken át nem tudott kiürülni, az jön ki. Az izzadás normális! Ne hidd el, hogy csúnya vagy ciki lenne. 

Biztos vagyok benne, hogy ha elkezded a váltást, sok sok kérdésed fog felmerülni, de mi itt vagyunk, és ha tudunk segítünk! Úgyhogy kérdezz bátran! 

Minden sorát szeretettel írta: Eszter