Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

F, mint fényvédő

Eszter
F, mint fényvédő

Tudod, hogy milyen anyag az, amelyik megnyugtatja a bőrt, és egyúttal védi is a napsugárzástól? És tudod, hogy melyik védi a leghatékonyabban? Itt az ideje, hogy tudd! :)


 

Nem csak F, mint fényvédő, hanem két F, mint Fizikai Fényvédő!  smiley

Az Eszterkrémek fő fényvédő hatóanyaga a titán-dioxid, mert biztonságos, BIO kozmetikumokban engedélyezett és széles spektrumú, mert az UVA és UVB sugárzás ellen is véd. Mi finomra őrölt formában, azaz mikronizálva tesszük a krémekbe, mert így szépen eldolgozható a bőrön, és nem kis hóemberkékként fogunk a strandon szaladgálni. 

Azért nagyon fontos a szemcseméret, mert nanoszomizált formában, azaz 1-100 nanométeres molekulák használata, bár engedélyezett, de káros hatású lehet, bőr-irritációt és ekcémát okozhat. (Egyébként minősített BIO kozmetikumokban egyébként is tiltott mindenféle nano összetevő, így ezért sem használjuk) Ezen kívül a mikronizált titán-dioxid nem szívódik fel a bőrbe, hanem a felszínén marad, halvány, hártyaszerű réteget képezve. Úgy viselkednek a részecskék, mint ha kis tükröcskék lennének a bőrödön, és szépen visszatükrözik a nap sugárzását.

A titán-dioxid egyébként fehér pigment ami egy bőrbarát fényszűrő. Széles spektrumon nyújt védelmet a nap káros sugarai ellen, nagyon stabil és mindenféle biztonsági előírásnak maximálisan megfelel. Használatakor arra kell figyelni, hogy ne lélegezze be az ember, de ez egy krém esetében kizárható, csak a spray formátumú fényvédőknél kell arra odafigyelni, hogy ne tartalmazzon titándioxidot. 

A másik közkedvelt, bio-kencékben használt fényvédő komponens a cink-oxid, ami szintén bőrbarát, és nyugtató hatású összetevő, a fényvédő hatása mellett. A fizikai fényvédelem esetében (ahogy már írtam) a molekulák nem szívódnak fel a bőrbe, így nem is irritálják azt, illetve fényérzékenységet sem okoznak, a kémiai fényvédő anyagokkal ellentétben, amiket én nem ajánlok, mert beleavatkozhatnak a hormonháztartásba, ami véleményem szerint veszélyes játék.

Az Eszterkrémek közül a Napvédő krém, és Fényvédő arckrémbe, és a színezett Fényvédő BB Rózsakrémbe teszünk fényvédő hatóanyagot. Ezeken kívül, ha úgy gondolod, hogy számodra az enyhébb fényvédelem is elég, viszont bársonyos, feszes bőrre, bronzos színre vágysz, akkor neked a Napolaj lesz a tökéletes választás. :) Én együtt is szoktam használni a kettőt, mert még könnyebben eldolgozható a krém az olajjal együtt :)

Ha szeretnéd  magadat és szeretteidet, különösen a gyerkőcök bőrét megvédeni a káros sugaraktól, melegen ajánlom, hogy fordíts különleges figyelmet a fényvédelemre napsugaras időben! Természetesen, mint mindig, most is szeretném a lelkedre kötni, hogy nyáron a napra csak délelőtt 10-11 óra előtt, és délután 3-4 óra után menjetek, és kicsiknek és piciknek a legjobb védelem az árnyék, és a vékony ruha, kalap! 

Csodálatos fénnyel teli időket kívánok neked!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter