A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

F, mint fényvédő

F, mint fényvédő

Tudod, hogy milyen anyag az amelyik megnyugtatja a bőrt, és egyúttal védi is a napsugárzástól? És tudod, hogy melyik védi a leghatékonyabban? Itt az ideje, hogy tudd! :)


 

Nem csak F, mint fényvédő, hanem két F, mint Fizikai Fényvédő! Az Eszterkrémeknék főleg titán-dioxiddal dolgozunk a fényvédőkben, méghozzá finomra őrölt formában, azaz mikronizálva. Ez azért nagyon fontos, mert nanoszomizált formában, azaz 1-100 nanométeres molekulák használata bár engedélyezett, de káros hatású lehet, ritkán bőr-irritációt és ekcémát okozhat. (Egyébként minősített BIO kozmetikumokban egyébként is tiltott mindenféle nano összetevő, így ezért sem használjuk) Ezen kívül a mikronizált titán-dioxid nem szívódik fel a bőrbe, hanem a felszínén marad, halvány, hártyaszerű réteget képezve. Úgy viselkednek a részecskék, mint ha kis tükröcskék lennenék a bőrre kenve, és szépen visszetüktözik a nap sugárzását.

A titán-dioxid egyébként fehér pigment és amúgy egy bőrbarát fényszűrő. Széles spektrumon nyújt védelmet a nap káros sugarai ellen (leginkább az UVA és az UVB ellen), nagyon stabil és mindenféle biztonsági előírásnak maximálisan megfelel. Használatakor arra kell figyelni, hogy ne lélegezze be az ember, de ez egy krém esetében kizárható, csak a spray formátumú fényvédőknél kell erre odafigyelni. A különlegessége a keveréknek amit használunk, hogy csak minimálisan fehéríti ki a bőrt, így sokkal kellemesebb használni, és a lánykáim, nem, mint kis hóemberkék szaladgálnak a strandon. :)

A másik közkedvelt, bio-kencékben használt fényvédő komponens a cink-oxid, ami szintén bőrbarát, és nyugtató hatású összetevő a fényvédő hatása mellett. A fizikai fényvédelem esetében (ahogy már írtam) a molekulák nem szívódnak fel a bőrbe, így nem is irritálják azt, illetve fényérzékenységet sem okoznak, a kémiai fényvédő anyagokkal ellentétben. 

Az Eszterkrém termékek közül a 30 faktoros fényvédő krémek tartalmaznak fényvédő hatóanyagot. Illetve külön is megrendelheted a fényvédőt az Eszterkrém arckrémedhez. Sőt, ha igazi különlegességre vágysz, akkor próbáld amit én használok tavaszól őszig :) IDE kattintva láthatod

Ha szeretnéd  magad és szeretteid, különösen a gyerkőcök bőrét megvédeni a káros sugaraktól, melegen ajánlom, hogy fordíts különleges figyelmet a fényvédelemre napsugaras időben! :) Természetesen, mint mindig, most is szeretném a lelkedre kötni, hogy nyáron napra csak délelőtt 10-11 óra előtt és délután 3-4 óra után menjetek, és kicsiknek és piciknek a legjobb védelem az árnyék, és a vékony ruha, kalap! 

Csodálatos fénnyel teli időket kívánok neked!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter