A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Arcápolási rutin az érett bőr számára

Arcápolási rutin az érett bőr számára

Letisztítás, tonizálás, éjszakai és nappali ápolás. Indulhatunk?

Milyen általában az érett bőr? Hogyan tarthatod a legjobb formában hosszú éveken át? Tapasztalatok... :)

Kezdjük az elején: Tudod, hogy mik az érett bőr ismérvei?

Korral, 30-40-50 év felett, a bőr alapvetően egyre szárazabbá válik, a vízmegtartó képessége csökken. Az elasztin és kollagén termelés is lelassul, ettől veszít a rugalmasságából, így érzékenyebbé és törékenyebbé válik. Érdemes minél hamarabb elkezdeni, és rendszeresen odafigyelni a napi MINŐSÉGI ápolásra, és akkor jó eséllyel 70 évesen is egy ápolt, harmónikus arc fog visszanézni ránk a tükörből. Nem mondom, hogy 100%-ban meg lehet előzni a ráncok képződését, aki ilyesmire vágyik az jobb, ha a plasztikai sebészeten érdeklődik, mert semmilyen kozmetikum nem fog tökéletesen ránctalan arcot eredményezni 60-70 évesen. (talán a genetika, de kevesen rendelkeznek ilyen adottsággal)

Ellenben egy kellően hidratált, rugalmas arcbőrt fenn tudunk tartani a természetes, a minőségi, és rendszeres ápolással. Én most 42 vagyok. (2020) Kb 10 éve kezdtem "normálisan" ápolni a bőröm, előtte össze-vissza használtam, általában a divatos készítményeket. Néha rommá szárítottam, néha túlzsíroztam, szóval finoman szólva nem volt meg a harmónia :) Amióta nappal krémezem, és éjszakára olajos szérumokat használok, kíméletesen tisztítom, jelentősen jobban néz ki, mint például 6-8 éve. 

Anyukám nem szült korán engem, nem írom ki az életkorát, de kiszámolható kb ;) szép bőrrel van megáldva, de emlékszem, ahogy az 50-et elhagyva rohamosan ereszkedett a bőre. Aztán mielőtt 60 lett, már foglalkoztam a krémekkel, és elkezdtem kísérleti nyuszinak használni :) aminek természetesen ő is örült. :) Amikor az első olajos szérumot, a mostani Feszesítő szérum elődjét elkezdte használni, jól látható változáson ment keresztül a bőre. Először leginkább a dekoltázsán volt látható a változás, majd szépen elkezdett látszani a nyakán, és végül az arcbőrén is, hogy töltődik fel élettel. Ezt követte még sok-sok kísérleti krém, meg szérum. Annak ellenére, hogy eléggé változatos kozmetikumokban volt része tőlünk, és hogy rendszeresen jó minőségű anyagokat visz fel a bőrére, az számára is, és a környezete számára is jól látható eredményeket hozott. 

Végül lássuk az ápolási sort amit javasolok az érett bőr napi karbantartásához:

1. Tisztítás: 

A legjobb olajjal, pl Arctisztító és sminklemosó olaj. 

Kíméletesen és alaposan tüntet el minden szennyeződést és sminket az arcodról, szemed környékéről, miközben értékes tápanyagokkal tölti fel a bőröd. Ha van időd, akkor:

1. Tegyél a tenyeredbe egy kis olajat, és masszírozd be.
2. Helyezz az arcodra egy melegvizes pici törülközőt. 
3. Alaposan töröld át az arcodat, szemkörnyékedet a még langyos, és nedves törülközővel.  És kész is!

Ha sietős a dolgod, akkor egy olajos vattakoronggal is át lehet törölni a bőrt, így is szépen megtisztítja :)

2. Ápolás

Nappalra: Általában egy hatóanyagdús és tápláló krém a nyerő, ami egész napra biztosítja a táplálást és a védelmet. Ez lehet az AntiAge arckrém például. Ki lehet egészíteni fényvédő BB hatóanyaggal is.

Éjszakára: Nem felejtettem el a tonizálást, de ez esetben összevontam az ápolással. Tegyél néhány spriccentésnyi virágvizes tonikot az arcodra (nyakra, dekoltázsra), majd a még nedves bőrbe masszírozz bele néhány csepp olajos szérumot. Erre tökéletes a Feszesítő szérum is, de az igazi NAGYÁGYU az AntiAge olajgél, ami ugyan nehezebb, azaz lassabban szívódik fel, de egy valódi hatóanyagbomba a bőr számára.

Egy másik lehetőség éjszakára, ha nem tonikot, hanem a Hidratáló hatóanyag gélt tesszük az olajos szérum alá. Így kap egy extra adag hialuronsavat és antioxidánst is a bőr :)

+1 A szemkörnyék különlegesen vékony, és érzékeny bőrét mindenképpen érdemes erre szánt készítménnyel ápolni reggel és este!

Hatékony ápolást, és csodaszép bőrt kívánunk minden életkorban!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter