A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Ápoló ötletek száraz kézre

Eszter
Ápoló ötletek száraz kézre

Ha alaposan kiszáradt a kezünk, azaz a felülete érdes, akár helyenként be is repedezik, célszerű átfogó ápolást kitalálni, hogy mihamarabb visszatérhessen a normál állapot.

Tavaszi kézápolás az egész családnak!

Ha alaposan kiszáradt a kezünk, azaz a felülete érdes, akár helyenként be is repedezik, célszerű átfogó ápolást kitalálni, hogy mihamarabb visszatérhessen a normál állapot. Ilyenkor tavasszal igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni, a hosszú téli hónapok után, és az ilyenkor még hűvös és szeles idő hatására a bőrszárazság sajnos gyakran, s sokunkkal előfordul. És ugyanígy érintettek lehetnek a gyermekeink is.

A mi családunkban, úgy szoktuk csinálni, hogy éjszakára  az Extra tápláló krémmel kenjük be vékonyan a száraz bőrfelületet. Kritikus esetben lehet vastagon is kenni, és kesztyűt húzni rá, bár én személy szerint nem tudok rendesen aludni kesztyűben. A krémezést nálunk a gyerekek is szívesen fogadják, főleg, hogy a krém bio 100%-os tisztaságú levendula illóolajat tartalmaz, segítve őket (is) az esti ellazulásban.

Nappalra, mielőtt kimennénk a vadonba, vagy ha elkezd kiszáradni a kezünk, netán gyakran mostuk, például egy takarítós napon, a Kézkrémet használjuk. Nem kell gyakran "füröszteni" a kezeinket benne, elég napi 1-2x. Én azt gondolom, hogy egy valamirevaló kézkrémet onnan lehet felismerni, hogy már napi néhány használat után is hatékony, és a kezeink állapota javul hosszútávon, azaz idővel egyre ritkábban, egyre kisebb mennyiségre van szükség.

Ezeken kívül, érdemes tenni egy próbát az olajos-sós radírral. Ezt úgy kell elkészíteni, hogy néhány evőkanál sót tegyél egy tálkába, önts rá annyi hidegen sajtolt olajat, hogy ellepje. Keverd el alaposan, és finoman (!) radírozd át a kezeidet, majd hűvös vízzel öblítsd le. Ezt a módszer is este érdemes alkalmazni lefekvés előtt. Ilyenkor már nincs szükség további krémezésre, mert ez igazán intenzív ápolás :)

Van egy olyan variációja is ennek a radírnak, ami talán kényelmesebb, hogy egy kis tégelyben előre elkészítesz több adagot. Ennek az az előnye, hogy többféle olajat is tehetsz hozzá, és némi illóolajjal is meg tudod spékelni :) A képeken én szezám olajat, és egy pici homoktövis olajat használtam, és édesnarancs és bergamott illóolajat, 2-2 cseppet. A citrusfélék illóolajánál vigyázni kell, hogy ne menjünk a használatuk után már napra, mert fényérzékenységet okoznak, és pigmentálódhat a bőrünk. Ezért ha te is ezt a két napsugaras boldogságillatot használod, akkor ügyelj, hogy csak éjszakára használd! 

Egyébként remek kombináció még a citromfű (lemongrass) citrommal, vagy egy jó édes kombináció: a benzoe mandarinnal. De akár használhatunk pár csepp levendulát is magában, mert este remekül segít ellazulni, megpihenni.

Ezután ha a kézmosó mellett tartod, biztosan eszedbe fog jutni este, ennek a párperces műveletnek a végrehajtása, és a kezeid puhák és ápoltak maradnak az extra igénybevétel ellenére is.

Szóval kézápolásra fel! Kívánom, hogy minden száraz kacsó, találjon gondos ápolásra!