Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Elfogadom

Ami szem szájnak ingere

Eszter
Ami szem szájnak ingere

Megfigyelted, hogy amikor beszélgetsz valakivel mit nézel rajta? Segítek: A szemét, és a száját! Ez két igen érzékeny terület az arcon, így érdemes különleges figyelmet fordítani rá. 

1. A szemkörnyék

A két terület közül a kritikusabb a szemeké. Szóval először beszélek arról. Ami a problémát jelenti, hogy kevés faggyú termelődik az arc e területén, így a védőrétege gyenge. A kevés faggyú miatt könnyebben veszti a vizet, így könnyen ki tud alakulni a vízhiányos állapot. Mivel itt a legvékonyabb a bőr, kevesebb a kollagén és elasztin rost is, pedig ezek biztosítják a bőr tartását (azaz feszességét). És ha megfigyeled, a szemkörüli a pici izmocskák egész nap dolgoznak, így nem csoda, ha ráncok alakulnak ki.

Amit tegyünk minden életkorban, az a hidratálás! Már huszonévesen is érdemes arra figyelmet fordítani, hogy a bőr ne veszítsen túl sok folyadékot. Ellenben ebben az életkorban még semmi szükség az anti aging hatóanyagokra, és speciális kezelésekre. A harmincas évek környékén általában kialakul már némi vízhiány. Legkésőbb ekkor érdemes elkezdeni a kifejezetten szemkörnyékre készülő krémek használatát. A durva anti aging-re még mindig nincs szükség véleményem szerint, viszont a hatékony és célzott hidratáló anyagokra, mint például a hialuronsav, nagyon is van! 

Aztán a negyvenes évektől mindenképpen figyelmet kell fordítani a bőrszerkezet támogatására, azaz az anti age hatóanyagokra is! (a hidratásál mellett) Ilyenkor érdemes a dúsabb krémeket választani, és esetleg a szemünk élességét is ellenőriztetni, nehogy a túlzott hunyorgás még tovább rontson az állapoton. 

2. Az ajkak

A száj körüli ráncok a szemhez hasonlóan viszonylag korán megjelenhetnek, gondoljunk csak az idővel egyre láthatóbb orr-ajak barázdára. Ezek a ráncok is a mimika miatt alakulnak ki, és ha a bőr veszít a rugalmasságából és víztartalmából akkor elmélyülhetnek. Ez szintén a kollagén és elasztin rostok idővel lassuló regenerálódása miatt van. A dohányzás miatti szájtartás függőleges vonalakat hozhat létre az ajkak felett ami ugyanúgy kezelhető, mint a többi ránc. A hormonális változások sem segítenek, mert ezek hatására vékonyodnak el idővel az ajkak, és a stresszről nem is kell beszélnem. Mielőtt még elmélyülne a probléma, és megtörne a bőr, érdemes elkezdeni a megelőzést, mert mint mindig, az most is egyszerűbb. 

Érdemes naponta természetes ajakbalzsamot használni. Ezen kívül, minden reggel és este, amikor az arcunkat, s a szemünk környékét ápoljuk, juttassunk az ajkak környékére is a krémből, szérumból. Ami új ezen a területen, az a monitorok, telefonok okozta sugárzás, a kékfény. Erről nincsenek hosszútávú tapasztalatok, viszont a megfelelő antioxidánsokban gazdag szem és ajkak környékére készült krémmel mindenképpen sokat tehetünk a bőrünk szépségéért és egészségéért.

Minden sorát szeretettel írta: Eszter