Barion Pixel

A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

A legjobb 5 tipp amit 40 év feletti bőrápoláshoz kaptam

A legjobb 5 tipp amit 40 év feletti bőrápoláshoz kaptam

"Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. De rajtad múlik, hogy milyen lesz ötvenévesen" - Coco Chanel

Segítek, hogy jól csináld!

Biztosan olvastad, hallottad, vagy tapasztaltad már, hogy 40 éves kor felett elkezd vékonyodni a bőr, ezáltal könnyen dehidratáltá, érzékennyé, szárazabbá válhat, és jobban meglátszanak rajta a viszontagságok. Ha korábban nem kezdted még el, akkor itt az idő, hogy szeretgesd minden nap a bőrödet!  heart

Ahogy egy párkapcsolatban sem egyszerű "jól szeretni", a bőrödnél is meg kell tanulni, hogy mi az, ami tényleg hosszútávon segít neked! A saját tapasztalatimat mondom:

1. Bontsd több részre a folyamatokat: Azaz, használj külön krémet arcra, és külön a szemkörnyékre. Válassz különböző ápoló rutint reggelre és estére. Tisztítsd le külön a sminket, csak aztán a többit. 

2. Kihagyhatatlan a fényvédelem minden napra. Számomra a legjobb és legegyszerűbb a BB krém, mert könnyű érzés a bőrömön. Egyszerre hidratáló, enyhe alapozó, és fényvédő is. 

3. Kihagyható viszont a forró víz :) Azaz kerüld el, főleg az arcod közelében a nagyon meleg vizet! (erősen szárít)

4.  Sok-sok antioxidáns a bőrnek. Erről korábban részletesen is írtam, hogy mik ezek, és miért tesz jót a bőrnek. Itt a cikk az ANTIOXIDÁNSOKRÓL. >> A szérumokban és boosterekben általában bőven fellelhetőek, és érdemes a rutinba illeszteni őket, legalább naponta egyszer, mert aktiválják a bőrt!

5. És az utolsó, az életmód, vagy bővebben: Az alvás-mozgás-étrend-víz édes négyese. Mindből a megfelelő, számodra harmónikus mennyiség. Zárójel  wink nem feltétlen a komfortzónára gondolok itt, hanem ha eddig nem, vagy alig mozogtál, akkor ideje aktívabban tenni, és megtalálni, hogy mekkora mennyiség az, ami feltölt, de még nem merít le. Ha eddig jónak érezted a napi egy liter vizet, akkor próbáld ki a kettőt. (és csodát fog tenni!)

Kellemes próbálkozást, és csodaszép bőrt kívánok!

Minden sorát szeretettel írta: Eszter